Klantmanager Werk en Inkomen

Klantmanager Werk en Inkomen

Reageren op de vacature Klantmanager Werk en Inkomen?

 

Voordat je reageert op de vacature Klantmanager Werk en Inkomen is het goed te weten wat deze functie precies inhoudt. Daarom zetten we graag een paar zaken voor je op een rijtje.


Wat doet een Klantmanger Werk en Inkomen?

Binnen het gebied Werk & Inkomen werk je op basis van de Participatiewet. Iedereen die wel kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Deze wet biedt ondersteuning aan mensen die geen werk kunnen vinden, zodat ze toch een plek op de arbeidsmarkt kunnen invullen. Hierbij gaat het ook om mensen met een arbeidsbeperking. Binnen het gebied Werk & Inkomen kan je aan de slag gaan in verschillende functies. Deze functies zijn als het ware gebaseerd op de reis die een cliënt aflegt binnen de Participatiewet.

Zo begint de cliënt bij de Inkomensconsulent. De Inkomensconsulent bepaald of de cliënt op grond van de Participatiewet recht heeft op een uitkering en wat de hoogte hiervan moet zijn.

 

Vervolgens vervolgd de cliënt zijn reis naar de Klantmanager Werk. De Klantmanager Werk legt de focus op doelmatigheid en kijkt welke mogelijkheden er voor participatie zijn, zoals (vrijwilligers)werk. De Klantmanager Werk stelt een plan van aanpak op en zet passende re-integratie instrumenten in. Hier wordt gekeken naar wie de cliënt is, wat de cliënt kan en wat de beste weg is om de cliënt te leiden naar re-integratie. Het is als Klantmanager dus van belang dat je een goed empathisch vermogen hebt.

De volgende schakel die nu aan de beurt is in het proces van de cliënt, is de Accountmanager. Samen met de Accountmanager zoek je naar de beste match voor jouw cliënten.


Wat zijn de kwalificaties of vooropleiding een Klantmanager Inkomen?

Binnen het gebied Werk en Inkomen horen ook passende opleidingen om de diverse rollen te kunnen vervullen. Om te beginnen maak je met een afgeronde hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) een goede start bij Werk & Inkomen. Door de skills die je hebt opgedaan tijdens deze studietijd ben je klaargestoomd om in dit werkveld aan de slag te gaan. Hetzelfde geldt voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH); met deze opleiding zit jij helemaal op je plek bij Werk & Inkomen.

Heb je al ruime ervaring als Klantmanager Werk of ben je je nog aan het oriënteren? Wil je weten of jouw ervaring aansluit bij de onze actuele vacature Klantmanager Werk?

Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Klik hier voor het overzicht van de vacatures voor Klantmanager Werk en Inkomen. Wil je weten wat je mogelijkheden zijn als Klantmanager Werk en Inkomen op ZZP basis? Neem dan telefonisch contact op met Bas de Lange via 0629479030 of met Alban Zymberi via 06-21192203

op de werkvloer

Ben je geïnteresseerd?

×

 

Hallo!

Voor vragen kan je terecht bij Bas!

×