Vacature inkomensconsulent

Vacature inkomensconsulent

Reageren op de vacature inkomensconsulent?

 

Voordat je reageert op de vacature Inkomensconsulent is het goed te weten wat deze functie precies inhoudt. Daarom zetten we graag een paar zaken voor je op een rijtje.


Wat doet een Inkomensconsulent binnen de gemeente?

Binnen het gebied Werk & Inkomen werk je op basis van de Participatiewet. Iedereen die wel kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Deze wet biedt ondersteuning aan mensen die geen werk kunnen vinden, zodat ze toch een plek op de arbeidsmarkt kunnen invullen. Hierbij gaat het ook om mensen met een arbeidsbeperking. Binnen het gebied Werk & Inkomen kan je aan de slag gaan in verschillende functies. Deze functies zijn als het ware gebaseerd op de reis die een cliënt aflegt binnen de Participatiewet.

Zo begint de cliënt bij de Inkomensconsulent. De vacature Inkomensconsulent is gesteld op rechtmatigheid van een uitkering. De Inkomensconsulent bepaald of de cliënt op grond van de Participatiewet recht heeft op een uitkering en wat de hoogte hiervan moet zijn. Als Inkomensconsulent verzamel je zo veel mogelijk informatie over een cliënt. Daarnaast zorg je er als Inkomensconsulent voor dat de uitkering wordt stopgezet wanneer de cliënt hier geen recht meer op heeft.


Wat zijn de kwalificaties of vooropleiding van een Inkomensconsulent?

Regelmatig zie je in de vacature Inkomensconsulent dat het van belang is dat je een relevante opleiding hebt gevolgd. Om te beginnen maak je met een afgeronde hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) een goede start bij Werk en Inkomen. Door de skills die je hebt opgedaan tijdens deze studietijd ben je klaargestoomd om in dit werkveld aan de slag te gaan. Hetzelfde geldt voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH); met deze opleiding zit jij helemaal op je plek bij Werk & Inkomen.

Heb je al ruime ervaring als Inkomensconsulent of ben je je nog aan het oriënteren? Wil je weten of jouw ervaring aansluit bij de onze actuele vacature Inkomensconsulent?

Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Klik hier voor het overzicht van de vacatures voor Inkomensconsulent. Wil je weten wat je mogelijkheden zijn als Inkomensconsulent op ZZP basis? Neem dan telefonisch contact op met Bas de Lange via 0629479030 of met Alban Zymberi via 06-21192203

op de werkvloer

Ben je geïnteresseerd?

×

 

Hallo!

Voor vragen kan je terecht bij Bas!

×