Vacature WMO Consulent

Vacature WMO Consulent

Reageren op de vacature WMO Consulent?

Voordat je reageert op de vacature WMO Consulent is het goed te weten wat deze functie precies inhoudt. Daarom zetten we graag een paar zaken voor je op een rijtje.


Wat doet een WMO Consulent binnen het Sociaal Domein?

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Als Wmo Consulent ondersteun jij inwoners van gemeenten bij hun zelfredzaamheid, draag je bij aan het versterken van deze zelfredzaamheid en voorziet in ondersteuning hierin. Je bent gericht op samenwerken, kunt goed netwerken, hebt overtuigingskracht, bent empathisch en je handelt integer. Zo ga je in gesprek met de inwoner met als doel vraagverheldering. Daarbij stimuleer en faciliteer je inwoners om de regie in eigen hand te nemen en/of te houden. Je gaat samen met de inwoner op verkenning naar de eigen mogelijkheden, die van het persoonlijke netwerk en van de sociale omgeving en zet vervolgens samen met de inwoner een tijdpad uit naar het gewenste resultaat. Als Wmo Consulent help je mensen daadwerkelijk en draag je veel bij aan de gemeente.


Wat zijn de kwalificaties of vooropleiding van een WMO-Consulent?

Regelmatig zie je in de vacature Wmo Consulent dat het van belang is dat je een relevante opleiding hebt gevolgd. Veel gemeenten geven hierbij de voorkeur aan iemand met een hbo diploma in de richting van Sociaal Werk/ Sociale Dienstverlening. Je kan echter ook later interesse krijgen in de Wmo zonder diploma die hier iets mee te maken heeft. Dan kun je altijd nog de post-hbo opleiding Wmo Consulent volgen. Dit is een deeltijdopleiding die je door middel van regelmatige bijeenkomsten alle inzichten van het vak leert.

Daarbij is het als Wmo’er belangrijk dat je oog hebt voor de persoonlijke situatie van de inwoners en je hebt het lef en het vermogen om ook buiten de vastgestelde kaders oplossingen te vinden.

Misschien wel belangrijker is dat je ook relevante werkervaring hebt die overeenkomen met wat in de vacature WMO Consulent genoemd is. Denk hierbij aan ervaring met vraag verhelderende gesprekken, in kaart brengen en activeren netwerk en indiceren.

Heb je al ruime ervaring als WMO Consulent of ben je je nog aan het oriënteren? Wil je weten of jouw ervaring aansluit bij de onze actuele vacature WMO Consulent?

Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Klik hier voor het overzicht van de vacatures voor WMO-Consulent. Wil je weten wat je mogelijkheden zijn als WMO-Consulent op ZZP basis? Neem dan telefonisch contact op met Bas de Lange via 0629479030 of met Alban Zymberi via 06-21192203

op de werkvloer

Ben je geïnteresseerd?

×

 

Hallo!

Voor vragen kan je terecht bij Bas!

×